Steed 6 - луксозният и функционален пикап

STEED 6, по-луксозният и функционален представител на пикапите в гамата на GREAT WALL. Пикапът, който превъзхожда своя предшественик – STEED 5 /един от най-продаваните пикапи в България/ – с по-голямо междуосие, по-голям товарен отсек и повече място в купето.

STEED 6 впечатлява с по-дързък и агресивен външен вид, благодарение на масивната, хромирана решетка в съчетаниe с ярките предни светлини, оборудвани с оптично насочващи лещи. Просторната кабина, луксозният интериор и богатото оборудване гарантират повишен комфорт, докато здравото стоманено шаси и обширната каросерия с пръскано предпазно покритие гарантират отлична товароносимост.

STEED 6 е с 2.4-литров, редови 4-цилиндров двигател с електронно управление на запалването. Задвижването е 4х4, интелигентно и надеждно. Скоростите, както и при Steed 5, са бързи и бавни с демултипликатор с електронно задействане, а
раздатъчната кутия – с компютърно управление.

Пикапът разполага със системи за активна и пасивна безопасност, които ще осигурят безкомпромисна сигурност за шофьора и неговите спътници. Деформационно-устойчивото купе е допълнително подсигурено от носеща, стоманена рама и стоманени греди във вратите. Автомобилът е оборудван с двойни въздушни възглавници за шофьора и пасажера, странични въздушни възглавници и въздушни възглавници тип завеси. За контрола върху автомобила и неговото пътно поведение отговарят електронната стабилизираща система (ESP), системите за спускане и изкачване по наклон (HHC, HBA) ,както и системата за мониторинг на налягането в гумите.

Технически данни

Дължина: 5345 мм/ Ширина: 1800 мм/ Височина: 1760 мм
Междуосие: 3200 мм
Размери на товарното пространство: 1545х1460х480 мм
Преден/заден ъгъл на заход: 25/21°
Товароносимост: 950 кг

Двигател:

Бензинов – 2,4-литров, редови 4-цилиндров двигател и електронно управление на запалването
Обем: 2 378 куб.см
Максимална мощност: 122 к.с.
Максимален въртящ момент: 200 Nm/2500 – 3000
Ускорение 0-100 км/ч: 13,0 сек.
Максимална скорост: 160 км/ч
Скоростна кутия: 5-степенна ръчна
Среден разход: 12,4 л/100 км
Ниво на вредни емисии при смесен цикъл на движение: 283 г/км

Steed 6 - Фото галерия